Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μαραθώνιος δρόμος του Βελιγραδίου


"Ο 26ος Μαραθώνιος δρόμος του Βελιγραδίου, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου του τρέχοντος έτους, θα έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρηματικά μέσα για παροχή βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν από σπάνιες νόσους",- δήλωσε ο προϊστάμενος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου δρόμου του Βελιγραδίου, κ. Dejan Nikolić, στη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Διεθνές Κέντρο Τύπου, στο Βελιγράδι.
Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη να δείξουμε ότι υπάρχουν παιδιά που πάσχουν από τη σπάνια νόσο του Baten, τα οποία πρέπει να βοηθηθούν. "Επιθυμούμε να δείξουμε ότι και ο Μαραθώνιος δρόμος του Βελιγραδίου, όπως και εκείνος του Λονδίνου, έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους. Πέρσι οι συμμετέχοντες του Μαραθώνιου δρόμου του Λονδίνου συγκέντρωσαν προς το σκοπό αυτό το ποσό περίπου 52 εκατομμύρια λίρες στερλινών, και από την ίδρυσή του συγκεντρώθηκαν 558 εκατομμύρια για ανθρωπιστικούς σκοπούς",- σημειώνει ο κ. Nikolić.

Κατά την παρούσα στιγμή στη Σερβία υπάρχουν εννέα παιδιά που πάσχουν από τη νόσο Baton, η θεραπεία των οποίων κοστίζει πολλά, και για αυτό η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Μαραθώνιο δρόμο θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη για αυτά τα παιδιά. 


Ο πρόεδρος της Αθλητικής ομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία, για την Πόλη του Βελιγραδίου, κ. Aleksandar Vujčić, δήλωσε ότι και οι παράγοντες αυτής της Ομοσπονδίας πρόκειται να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αυτή κινητοποίηση, με έναν δικό τους έρανο. Τέλος, ο ίδιος δήλωσε πως πέρσι στον Μαραθώνιο δρόμο του Βελιγραδίου έλαβαν μέρος και 200 άτομα με αναπηρία, καθώς και ότι για φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου