Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

11ος “Δρόμος θυσίας” Νάουσας με νέα διαδρομή 10 χλμ 
Ανανεωμένος και με υψηλότερους στόχους μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία του ο θεσμοθετημένος αθλητικός αγώνας “Δρόμος Θυσίας”, τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, αθλητές και μη. 
Η Οργανωτική Επιτροπή κατέληξε στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στη μορφή που θα έχει ο “Δρόμος Θυσίας” στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τετάρτη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θωμά Βράντση.
Συγκεκριμένα, η εκκίνηση  θα δοθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 5 μ.μ. από το Δημοτικό Στάδιο Νάουσας και  θα περιλαμβάνει τρεις (3) διαδρομές, που είναι οι εξής: Η παιδική διαδρομή, είναι απόσταση 600 και 1000μ, θα διεξαχθεί εντός του Δημοτικού Σταδίου (στίβο) και θα συμμετέχουν οι μαθητές-τριες των Δημοτικών Σχολείων μας.  Η κλασική διαδρομή, είναι απόσταση 5.500μ. και διέρχεται από ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα, παραδοσιακές γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η μεγάλη διαδρομή, είναι απόσταση 10000μ. και διέρχεται από κεντρικούς δρόμους, το άλσος Αγίου Νικολάου και αξιοθέατα της πόλης.   

Επισημαίνεται ότι η μεγάλη διαδρομή των 10.000 μ. θα γίνει εφέτος για πρώτη φορά, με σκοπό να ενταχθεί ο “Δρόμος Θυσίας” στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και να προσελκύσει τη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Αξίζει να τονιστεί ότι, για την αναβάθμιση του θεσμού και τη διοργάνωση της μεγάλης διαδρομής πολύ σημαντική είναι η συμβολή του Ναουσαίου πρώην μαραθωνοδρόμου, βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδος κ. Κυριάκου Λαζαρίδη, ο οποίος είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.   
Από την Τρίτη έχει ξεκινήσει η προθεσμία για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στον “Δρόμο Θυσίας”. Ειδικότερα, η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής  για τους μαθητές-τριες είναι μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου, ενώ για την κλασική και τη μεγάλη διαδρομή  η προθεσμία ήταν μέχρι την Τετάρτη 8 Μαΐου.
Η Δήλωση Συμμετοχής και η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα, υπάρχουν στην  ιστοσελίδα του Δήμου  www.naoussa.gr και η συμμετοχή μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση E-mail: info@naoussa.gr. Πληροφορίες τηλ. 23323 50360, 23323 50300, φαξ 23320 24260.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου