Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

30ος ΚΜΑ: Ρεκόρ συμμετοχής, 26.000 δρομείς στους δρόμους στις 11 Νοεμβρίου - Έκλεισαν οριστικά οι εγγραφές - Αλλαγές και καινοτομίες στα 5 και 10 χλμ

Το πρώτο ρεκόρ του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ήδη έγινε με την πρωτοφανή συμμετοχή 26.000 δρομέων που δήλωσαν συμμετοχή για τον αγώνα της 11ης Νοεμβρίου.
Αναλυτικά, στο Μαραθώνιο Δρόμο θα συμμετάσχουν περίπου 9.500 δρομείς, ενώ το αποκορύφωμα της  συμμετοχής θα είναι φέτος στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10χλμ. όπου έχουν δηλώσει να αγωνιστούν πάνω από 13.000 δρομείς.  Τα όρια συμμετοχής που είχε θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ γι' αυτούς τους αγώνες, κατά την έναρξη της περιόδου εγγραφών, έχουν υπερκαλυφθεί κατά πολύ και ως εκ τούτου δεν θα γίνεται πλέον δεκτό κανένα νέο αίτημα εγγραφής.  Σε όλους τους παραπάνω δρομείς, πρέπει να προστεθούν και περίπου 3.500 παιδιά που εγγράφονται και θα συμμετάσχουν στους παιδικούς αγώνες κατά μήκος της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.



http://www.segas.gr/FilePaths/KMA/%CE%9A%CE%9C%CE%91%20%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97.pngΣημειώνεται και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι δρομείς ότι εξαιτίας της συμπλήρωσης αυτών των ορίων, δεν θα είναι δυνατή η μετακίνησή τους σε άλλον αγώνα δρόμου πέραν αυτού για τον οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, oύτε κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης (08-10 Νοεμβρίου 2012), ούτε την ημέρα του αγώνα.
Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά – για ακόμα μια φορά – όλους αυτούς τους απλούς δρομείς που με την εγγραφή τους στον αγώνα εκφράζουν την αγάπη και τη στήριξή τους απέναντι σε αυτό το μοναδικό γεγονός για το οποίο ο ΣΕΓΑΣ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καθιερώσει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων δρομικών γεγονότων παγκοσμίως.

Αλλαγές και καινοτομίες στα 5 και 10 χλμ. Διαφορετικές εκκινήσεις για τους αγώνες
Πολλές αλλαγές και καινοτομίες περιλαμβάνουν οι δυο αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ. που θα διεξαχθούν στις 11 Νοεμβρίου παράλληλα με τον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Φέτος για πρώτη φορά οι δυο αγώνες δεν θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα αλλά με διαφορά 45΄, από ξεχωριστά σημεία ενώ θα εφαρμοστεί και η τμηματική εκκίνηση των συμμετεχόντων (ανά block) όπως γίνεται και στο Μαραθώνιο. Επίσης μια νέα διαδρομή έχει οριστεί για τα 5χλμ. ενώ μικρές αλλαγές θα γίνουν στα 10χλμ.
Πιο αναλυτικά η εκκίνηση των 5χλμ. θα δοθεί στις 08:30 και το νέο σημείο αυτής θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ και στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων προς Κηφισιά.
Η νέα διαδρομή των 5χλμ. Θα έχει ως εξής:
Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ – δεξιά Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (προς Σύνταγμα) – αριστερά Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας (στο ύψος της Βουλής και στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από Συγγρού προς Σύνταγμα) – αριστερά Αθανασίου Διάκου (στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Λ. Βασ. Αμαλίας – αριστερά Αρδηττού (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) – δεξιά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου.
Τα Blocks εκκίνησης
Το αργότερο 15 λεπτά (08:15) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4' η μία από την άλλη. Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

Στις 09:15 η εκκίνηση στο 10άρι
Η εκκίνηση των 10χλμ. Θα δοθεί στις 09:15 .Το νέο σημείο εκκίνησης θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του γυμναστηρίου «Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων προς Πειραιά.
Η διαδρομή παραμένει η ίδια με τη διαφορά ότι στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton θα αλλάξουν όδευση και από το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας θα περάσουν στο δεξί.
Τα blocks Εκκίνησης
Το αργότερο 15 λεπτά (09:00) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4' η μία από την άλλη. Όπως και στα 5χλμ. όλοι οι συμμετέχοντες  θα χρονομετρηθούν με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου