Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Το τρέξιμο δεν είναι απλά ένα χόμπι

Συνήθως οι άνθρωποι στις κουβέντες τους κατατάσσουν το τρέξιμο σε ένα χόμπι, που απλά καταφεύγει κάποιος για ενασχόληση έχοντας μια ευχάριστη δραστηριότητα.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, το τρέξιμο δεν είναι απλά ένα χόμπι που περνάς το χρόνο σου ευχάριστα. Το τρέξιμο δημιουργεί επιπρόσθετα οφέλη που προετοιμάζουν και δυναμώνουν σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο για την καθημερινή του ζωή. Θα το χαρακτήριζα ουσιαστικά σαν προσημείωση με την πραγματικότητα.
Όλη η διαδικασία που ακολουθεί ο δρομέας μέσω του τρεξίματος είναι μία δοκιμασία.. Το να μπορεί ο άνθρωπος να εξαφανίζει την κούραση του και να συνεχίζει, ανήκει όχι μονό στο στίβο αλλά και στη ζωή, το να δημιουργεί στόχους, να αναζητά τη βελτίωση, το να θέλει να κατακτήσει έχοντας ως εμπόδιο την κούραση, τις αντίξοες μερικές φορές συνθήκες, ανήκει στη ζωή. Την ώρα που ο αθλητής τρέχει δυναμώνει ψυχικά κι αυτό δεν τον δυναμώνει μόνο αγωνιστικά αλλά του δίνει και το ψυχικό εφόδιο για να το χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του. Αποκτά αυτοπεποίθηση, νιώθει δυνατός, μπορεί κι εξαφανίζει τους ψυχολογικούς κινδύνους, δεν ανησυχεί χωρίς λόγο, είναι ήρεμος, ελέγχει τη ζωή του, είναι φιλόσοφος, είναι αγωνιστής, και πόσα άλλα μπορώ να σκεφτώ.
Είναι μεγάλη προτέρημα, χαρά και ευτυχία σε μια οικογένεια όταν ένα μέλος της η περισσότερα είναι αθλητές δρομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου