Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Τύπου για τον "Φιλίππειο Αγώνα"

Tην Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο "Φιλίππειος Δρόμος" στην διαδρομή Βέροια – Βεργίνα. Για τον αγώνα, δόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής (για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Βέροιας) Νίκος Μαυροκεφαλίδης αναφέρθηκε στην ιδέα. "Μερικά πράγματα ξεκινούν πολύ απλά. Βρέθηκα σε ένα καφέ, μίλησα με έναν δρομέα ο οποίος μου είπε γιατί δεν γίνονται αγώνες δρόμου, και γεννήθηκε η ιδέα για αγώνα σε αυτή την διαδρομή". Έτσι έγινε τα διαδικαστικά με τον ΣΕΓΑΣ και οργανώθηκε ο αγώνας. "Του χρόνου θα πρότεινα ο αγώνας να ξεκινά από την Σχολή του Αριστοτέλη και να καταλήγει στην Βεργίνα" είπε ο κ. Μαυροκεφαλίδης.


Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είπε ακόμη ότι επρόκειτο να συμμετάσχει και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου αλλά για λόγους υγείας το ανέβαλε.
Η δήμαρχος από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν περίμενε να συναντήσει τόσες δυσκολίες στην διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ελεύθερης Βέροιας. "Ζητήσαμε την συνεργασία όλως των φορέων και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα". Μιλώντας για τον δρόμο, η δήμαρχος είπε "η ανάγνωση της διοργάνωσης είναι ότι μένουμε εδώ και αγωνιζόμαστε. Ενωμένοι θα κάνουμε μια καταπληκτική διοργάνωση".
Ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ Παύλος Παυλίδης υποστήριξε ότι η ιδέα στην αρχή φάνηκε πολύ μεγάλη. "Ο Φιλίππειος Δρόμος είναι πάνω σε μια πολιτιστική διαδρομή. Αν δεν ήταν οι σύλλογοι δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να υλοποιήσουμε αυτή την διοργάνωση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Βεργίνα και θα ολοκληρωθεί στο κέντρο της Βέροιας. Τα έξοδα τα έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο. Πρέπει όμως να βάζουμε μεγάλους στόχους γι αυτή την πόλη".
Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι φορείς που συμμετέχουν. Για τον Σύλλογο Δρομέων μίλησε ο πρόεδρος Στέργιος Ζυγουλιάνος, για τους ραδιοερασιτέχνες ο πρόεδρος Μπάμπης Τσαγγαλίδης, για τον στίβο του Φιλίππου ο έφορος Θόδωρος Γκατζίδης και ο προπονητής Νίκος Κελεπούρης, για την Τροχαία Βέροιας ο κ. Καλογερόπουλος, από την Δημοτική Αστυνομία ο κ. Καπουρτίδης και από την ΛΕΜΟΒ ο κ. Μπύρνας.
Από τις 550 συμμετοχές, οι 412 είναι εκτός Βέροιας.
Από την Τροχαία έγινε γνωστό ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος θα τρέξει με δική του ευθύνη διότι δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όλες οι διασταυρώσεις.

www.pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου