Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο Κλασικός Μαραθώνιος στους εννέα Μαραθωνίους, που αξίζει να συμμετέχεις για να τους ζήσεις!


Μπορεί ο Μαραθώνιος της Χαβάης να θεωρείται ο «Μαραθώνιος του Παραδείσου», αυτός του Έβερεστ να είναι ο πιο χιονισμένος, αυτός της Βοστώνης να είναι ο παλαιότερος στις ΗΠΑ, ο Μαραθώνιος της Αθήνας, όμως είναι ο Κλασικός. Αυτός που όλοι θέλουν να πάρουν μέρος για να ζήσουν το ιστορικό γεγονός!
Με αφορμή τη διεξαγωγή του  Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, δημοσιεύθηκε άρθρο που αναφέρει τους εννέα πιο όμορφους μαραθωνίους, όπως τους χαρακτηρίζει, που αξίζει να συμμετέχεις για τους ζήσεις και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ΚΜΑ.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας κρατά το ρόλο του καλύτερου «πρεσβευτή» της Ελλάδος, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τρέξτε στον Μαραθώνιο όπου άρχισαν όλα. Στον Μαραθώνα στην Ελλάδα, όπου με αφορμή το ιστορικό γεγονός, οι δρόμοι μεγάλων αποστάσεων, απόκτησαν τη  φήμη και την αίγλη τους. Ο αγώνας αρχίζει στο Μαραθώνα και τερματίζει στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο».
Εκτός του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, που είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφθείς το «Μεγάλο Μήλο» όπως είναι γνωστή, η αμερικανική μεγαλούπολη, το δημοσίευμα προτείνει τον μαραθώνιο της Βοστώνης, τον παλαιότερο που διεξάγεται στις ΗΠΑ, της Ιντιανάπολης, που τον ονομάζει και «Μαραθώνιο των Μνημείων». Επίσης αναφέρεται στον μαραθώνιο του Παρισιού, που του δίνει και μια πιο... νόστιμη χροιά, καθώς αναφέρεται στη γαλλική κουζίνα.
Στη συνέχεια αναφέρεται στους Μαραθωνίους του Λονδίνου, της Κίνας, που διασχίζει και το «Σινικό Τείχος», τον πιο δύσκολο όπως τον χαρακτηρίζει, όσον αφορά, στο έδαφος, το Μαραθώνιο του Μοντ Μπλαν, γύρω από τις Άλπεις με δρομείς να καταπονούνται για ώρες! Για να καταλήξει στον Μαραθώνιο του «Παραδείσου», όπως τον χαρακτηρίζει, αυτόν, της Χαβάης.
Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, αποτελεί το όνειρο πολλών μεγάλων δρομέων, που δίνουν το παρών για ένα και μόνο λόγο...για να το ζήσουν!



Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου