Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η 89χρονη που οργώνει τον πλανήτη

Απίστευτο ρεκόρ για μια Αμερικανίδα δρομέα. Αν και 89 Μαΐων έχει αγωνιστεί σε μαραθωνίους που έχουν γίνει σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Και συνεχίζει...
Η Μάργκαρετ Χάγκερτι δεν είναι μια συνηθισμένη  ηλικιωμένη γυναίκα. Στα 89 της χρόνια η Αμερικανίδα από το Μόκσβιλ της Βόρειας Καρολίνας μπορεί να καυχιέται ότι είναι η μοναδική στην ηλικία της που έχει τρέξει σε μαραθώνιους αγώνες που έχουν γίνει και στις πέντε ηπείρους συμπεριλαμβανομένης και της Ανταρκτικής.
Όπως αναφέρει η ίδια διατηρώντας πολύ καλά τη μνήμη της έχει αγωνιστεί στο μαραθώνιο της Αθήνας, σε αυτόν του Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, στο μαραθώνιο του Σινικού τείχους στην Κίνα, στο Everest Challenge, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, σε αυτόν της Ουάσιγκτον και πολλούς άλλους ακόμη.
"Δεν έχουν αλλάξει πολλά από το 1987 που πρωτοξεκίνησα να τρέχω" λέει ή ίδια που ασχολείται σε καθημερινή βάση με το γκολφ, ενώ κολυμπάει και κάνει και ποδηλασία!!!
Όπως παραδέχεται ξεκίνησε να τρέχει από..ατύχημα. Σε ηλικία 64 ετών πήγε σε μια κλινική για να σταματήσει το κάπνισμα. Εκεί της έδωσαν κάποιες συμβουλές που θυμάται μέχρι σήμερα. "Μου είπαν να σταματήσω να καπνίζω και να βγω έξω και να κινούμαι". Από τότε δεν σταμάτησε ποτέ...     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου