Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πετυχημένος ο "δρόμος του τσίπουρου" στο Ροδοχώρι της Νάουσας

dromos tsipourou 1
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Τσίπουρου με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη θέση της γενικής κατέλαβε για Τρίτη συνεχόμενη φορά, ο Κουρκουρίκης ο Γιάννης, ακολουθούμενος από τους Αναστασιάδη Στέργιο και Θόδωρο Ιωαννίδη.
Στις γυναίκες πρώτη η Αργυριάδου Αργυρώ ακολουθούμενη από τις Τάμαριζ Κάμπε Χριστίνα από το Εκουαδόρ και την Έλενα Τονικίδη στην τρίτη θέση.
Ο αγώνας συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους έλληνες δρομείς του ορεινού τρεξίματος αλλά και ασφάλτινους με την συμμετοχή πέντε κορυφαίων σπαρταθλητών και πολλών μαραθωνοδρόμων που περιλαμβάνονται στους 100 καλύτερους για φέτος.

Ο αγώνας ήταν πρωτότυπος και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην μετά τον αγώνα επικοινωνία μεταξύ των αθλητών και είχε ξενάγηση και ενημέρωση σε τοπικό οινοποιείο που προσφέρεται κρασί ανωτέρας ποιότητας καθώς και παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές προερχόμενες από την ποντιακή παράδοση.

Στην συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε σε παρακείμενο παραδοσιακό αποστακτήριο τσίπουρου, όπου και έγιναν οι απονομές, Ακολούθησαν χοροί από τους δρομείς και στην συνέχεια ζωντανή ποντιακή μουσική από τον Ηλία Παναγιωτίδη ένα λυράρη ταλέντο μόλις 15 χρονών. Δύο μικρούληδες μόλις 7 ετών μας χόρεψαν και τον πυρρίχιο χορό. Συνεχίστηκε το πρόγραμμα με ντουέτο κιθάρας από τον Κιλιντάρη τον Γιάννη και τον Ζώη τον Πολυζωϊδη ερασιτέχνες μουσικοί φίλοι αλλά και δρομείς. Η παρέα τερμάτισε μετά τις 21.00.
"Ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους" ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.
Τα αποτελέσματα
gen kat all 1
gen kat all 2

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον τοπικό συλλογο και στον συντρέχτη Γιώργο Τσαγκερά, που συνεχίζει να προβάλλει τον τόπο του.
    Ημουν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις , αλλα δυστυχώς υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά απο την φετινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή