Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Έλληνας τρέχει στο Σινικό Τείχος

Έλληνας τρέχει στο Σινικό Τείχος
Δεν περπάτησε πουθενά. Κυνηγούσε τις πέτρες που παρέσερνε στο διάβα του στις κατηφόρες. Δρασκέλιζε δυο δυο τα σκαλιά, καθώς οι άπειροι δρομείς γαντζώνονταν από τις άκρες. Είχε συνηθίσει άλλωστε τις απότομες κλίσεις παίζοντας μικρός στα καλντερίμια του Γυθείου. Και είχε ήδη αποκτήσει την απαραίτητη πείρα ως πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου.
Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πρώτευσε σε μια πρωτότυπη διαδρομή: τον Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους της Κίνας. Ηταν ένας αγώνας με πάνω από 5.000 σκαλοπάτια και σκαμπανεβάσματα που κάνουν το υψομετρικό του προφίλ να μοιάζει με καρδιογράφημα.
Γεννημένος το 1978, ο Θεοδωρακάκος ξεχώρισε σε αρκετά αθλήματα ώσπου να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ο κορυφαίος δρομέας βουνού στην Ελλάδα. Στα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με την κωπηλασία. Αναδείχτηκε πανελληνιονίκης και αγωνίστηκε και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Ετρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο το 2001 στην Αθήνα κουβαλώντας ακόμη τον υπερβολικό μυϊκό όγκο της κωπηλασίας.


Στα 88 κιλά τότε (σήμερα έχει «στεγνώσει» στα 72) και άμαθος από χιλιόμετρα, τερμάτισε σε 2 ώρες και 59 λεπτά. Ακολούθησαν κι άλλοι Μαραθώνιοι, με τους χρόνους του να βελτιώνονται. Εφτασε, υπό την καθοδήγηση του παλιού πρωταθλητή του Μαραθωνίου Νίκου Πολιά, να κυνηγάει όριο πρόκρισης για Ολυμπιακούς Αγώνες. Με ατομικό ρεκόρ πλέον στις 2 ώρες 19 λεπτά είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες δρομείς. Η άσφαλτος όμως δεν μπορούσε να χωρέσει τη δίψα του για αθλητικές δοκιμασίες.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου