Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Navarino Challenge: Συνέντευξη Τύπου - Όλες οι τελικές λεπτομέρειες του μαραθωνίου

 
Παρουσία του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean Karnazes, πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου του «Navarino Challenge», του πρώτου μαραθωνίου ενημέρωσης για τη Μεσογειακή διατροφή και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013.

Την συνέντευξη Τύπου, χαιρέτησε με μήνυμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, τονίζοντας ότι: «οι διοργανώσεις αυτές είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση τόσο της υγιεινής ζωής, της άθλησης και της σωστής διατροφής, όσο και του σημαντικότατου, μοναδικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η πατρίδα μας. Η σημαντική προσπάθεια του Dean Karnazes να φέρει περισσότερους ανθρώπους, και ιδιαίτερα νέα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, στην άθληση και τη σωστή διατροφή είναι αξιόλογη και αξιέπαινη». Επίσης, ανέφερε ότι: «στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής, θέλουμε να βοηθήσουμε τις ελληνικές οικογένειες, με επιστημονικό και υπεύθυνο τρόπο, τόσο να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα ταλέντα των παιδιών, όσο και να υιοθετήσουν τις καλές συνήθειες της άθλησης και της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητά τους».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, σημείωσε: «Η Costa Navarino έχει στόχο να συμβάλλει στην τοποθέτηση της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως έναν προορισμό για αθλητισμό και για αθλητικό τουρισμό όλο το χρόνο.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο πρώτο «Navarino Challenge» με τη σημαντική παρουσία του Dean Karnazes».

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε και ο Associate Director, Policy & Communications, της MSD Ελλάδας, Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση της MSD Ελλάδας να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, έχει για εμάς πολύ ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα.  Βασική αποστολή της MSD  παγκοσμίως είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Κι αυτό το επιδιώκουμε ποικιλοτρόπως, είτε ανακαλύπτοντας νέα φάρμακα και αυξάνοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, είτε συμβάλλοντας στην εκπαίδευση του πληθυσμού σε ζητήματα πρόληψης και υγείας». Για να προσθέσει αργότερα ότι: «Το Navarino Challenge είναι μια αθλητική διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με την προάσπιση της υγείας. Μέσα από αυτό το 3ημερό αθλητικό γεγονός, θα αναδειχτεί η διατροφική αξία της μεσογειακής διατροφής, καθώς και η σημασία της σωματικής άσκησης, ενώ η συμμετοχή του Dean Karnazes, δεν μπορεί παρά να δώσει έμπνευση και να αποτελέσει κίνητρο για να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Κι αυτό είναι που καθιστά αυτή τη διοργάνωση τόσο σημαντική.»

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Dean Karnazes ο οποίος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφέροντας ότι: «Είμαι Έλληνας και εξαιτίας της ελληνικής μου κληρονομιάς, ήθελα πάντα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να το πραγματοποιήσω. Το Navarino Challenge ήταν η καλύτερη αφορμή. Κύριος σκοπός του Navarino Challenge είναι να αναδείξουμε όλοι μαζί τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής στους αθλητές και όχι μόνο. Είναι ένας μαραθώνιος τον οποίο θέλουμε να μετατρέψουμε σε θεσμό». Σχετικά με την καταγωγή του σημείωσε ότι: «Το πλήρες μου όνομα είναι Κωνσταντίνος Νικολάου Καρνάζης. Αν και έχω γεννηθεί στις ΗΠΑ, η καταγωγή μου είναι 100% ελληνική – η μητέρα μου είναι από την Ικαρία και ο πατέρας μου από τη Σιλίμνα της Αρκαδίας», για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι: «Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον αθλητισμό». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα επιτεύγματά του και την σωστή διατροφή που οφείλει να έχει ένας άνθρωπος, μιλώντας με απλό τρόπο και μέσα πάντα από τις προσωπικές του εμπειρίες. Σχετικά με τους επόμενους στόχους του τόνισε ότι: «Επιθυμία μου είναι να βρίσκομαι και πάλι εδώ του χρόνου, για το «Navarino Challenge», με σκοπό να συνεχίσουμε την πολύτιμη αυτή προσπάθεια που γίνεται για την ορθή ενημέρωση και να ενισχύσουμε την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία».

Ο μαραθώνιος «Navarino Challenge» πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Οι συμμετοχές στο «Navarino Challenge» θα γίνονται δεκτές μέχρι και σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον τερματισμό της διαδρομής που θα τρέξουν. Εκεί θα μπορούν να αφήσουν τα δικά τους οχήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ θα υπάρχουν ειδικά σταθμευμένα λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν στην αφετηρία της εκάστοτε διαδρομής τους. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους, από τις αφετηρίες των διαδρομών.
Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις ώρες εκκίνησης των λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες από το σημείο τερματισμού στην αφετηρία.
Ώρες διαδρομών:
Από Τρίπολη για Σιλίμνα (Παρασκευή 18/10): 15:15, 16:00 και 16:10
Από Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης για Αρχαία Μεσσήνη (Σάββατο 19/10): 06:50, 07:50 και 08:00
Από Costa Navarino για Πύλο (Κυριακή 20/10): 07:40, 07:45

Σας περιμένουμε όλους στα σημεία τερματισμού των διαδρομών μας (στην Τρίπολη, την Παρασκευή 18/10 στις 17:40, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, το Σάββατο 19/10, στις 10:15 το πρωί και στην Costa Navarino, την Κυριακή 20/10 στις 09:15 το πρωί) προκειμένου να υποδεχθούμε τον Dean Karnazes και όλους τους συμμετέχοντες, υποστηρίζοντας τον κοινωνικό σκοπό του «Navarino Challenge», της ενημέρωσης για την Μεσογειακή διατροφή και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία.

Επίσημοι χορηγοί, του «Navarino Challenge», είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε., η MSD και η εταιρεία The North Face.
Αρωγοί είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ενώ ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη των εταιρειών HLB Hellas Α.Ε., Chiquita, ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλωτική Α.Ε., με το φυσικό μεταλλικό νερό «ΥΑΣ», Μακεδονικός Χαλβάς, Hellenic American Leadership Council, Capital Security και Έπαθλον. Το «Navarino Challenge» πραγματοποιείται με την βοήθεια του Zoe Resort, στην Γιάλοβα, που στηρίζει την διοργάνωση σε θέματα διαμονής και διατροφής και του Marathon Club που συμμετέχει και στις τρεις διαδρομές με δικούς του αθλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου αγώνων: Active Media
Τηλ: +30 210 9343020
Χορηγικό πρόγραμμα αγώνων: Focus On Sports
Τηλ: +30 210 9312881-2

Σχετικά με τον Dean Karnazes
Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Mens Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPR's Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runners World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Men's Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Mens Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

Costa Navarino
H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου