Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γάζος και Μαλιμπόρσκα νικητές στο Ξηρολίβαδο


Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις το δίημερο εκδηλώσεων του αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου, όπου εκατοντάδες αθλητές αλλά και οι οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής το Σαββατοκύριακο, με τους αθλητές να μετέχουν βέβαια και στον αγώνα τη Κυριακή. Ο αγώνας προσφέρθηκε και πάλι δωρεάν στους μετέχοντες χάρη στις άξιες προσπάθειες του Αντώνη Κουκουτέγου και όσων συνέβαλαν στη διοργάνωση, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας (τμήμα Αθλητισμού) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, την υποστήριξη του Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρολιβάδου), της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Ημαθίας, και του Περιβαλλοντολογικού ποδηλατικού συλλόγου Βέροιας. Πολλές ήταν οι παροχές, καθώς εκτός του ελεύθερου κάμπιγκ, προσφέρθηκε γεύμα με ψητά που ψήνονταν επιτόπου στα κάρβουνα, δόθηκαν αναμνηστικά όπως μπαντάνα με το λογότυπο του αγώνα, πρωτότυπο μεγάλο ξύλινο μετάλιο, βγήκαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο σε διάφορα σημεία που θα διατεθούν δωρεάν, ενώ η ψησταριά διατίθεται προς χρήση σε όλους μέχρι να ολοκληρώσουν τη παραμονή τους στο Ξηρολίβαδο.



Φέτος ο αγώνας παρουσίασε τη καλοκαιρινή του εκδοχή για πρώτη φορά, καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές διοργανώθηκε Ιανουάριο, πέρυσι μάλιστα σε καλυμένη από το χιόνι διαδρομή, και έχοντας την ονομασία ο αγώνας, "τρέξιμο στο χιόνι". Παρότι η θερμοκρασία ήταν λίγο χαμηλότερη από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η ζέστη έκανε αισθητή τη παρουσία της όπως ήταν αναμενόμενο στους διαγωνιζόμενους αθλητές.

Το Σάββατο έγινε η κατασκήνωση όσων δεν πήγαν στον αγώνα αυθημερόν, σε χώρο μέσα σ' ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία των αθλητών και των οικογενειών τους, και σύσφιξη των σχέσων μεταξύ τους. Τη Κυριακή ήταν βέβαια η ημέρα των αγώνων. Αφού προσφέρθηκε παραδοσιακός τραχανάς για πρωινό, στις 9.00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 1500 μέτρων όπου μετείχαν πολλά παιδιά. Μετά τους τερματισμούς τους, έγινε και ο αγώνας των 14500 μέτρων, που είχε 212 τερματισμούς. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη για αγώνα βουνού, χωρίς πολύ δύσκολες κλίσεις, σε όμορφα λιβάδια αλλά και σε μονοπάτια. Κατά διαστήματα δεν έλειπαν οι λάσπες, ως ένα μικρό εμπόδιο. Τους αθλητές συνόδευσαν σε τμήματα της διαδρομής, δύο ιππείς με άλογα. Δύο δρομείς που ξεχωρίζουν σε αγώνες ασφάλτου κυριάρχησαν στον αγώνα, ενώ ο τρίτος που τερμάτισε διακρίνεται σε αγώνες τόσο δρόμου, όσο και βουνού.

Πιο συγκεκριμένα νικητής ήταν ο Δημήτρης Γάζος με 57:01, δεύτερος ο Κώστας Σασάκαρος 59:28 και τρίτος ο Θανάσης Κοντογιάννης 1:01:40. Πρώτη γυναίκα με πολύ καλή εμφάνιση δυο βδομάδες μετά τον δύσκολο Olympus Marathon τερμάτισε η Ιρένα Μαλιμπόρσκα με 1 ώρα 08', ενώ δεύτερη ήταν η Ελισάβετ Παντζαρτζίδου και τρίτη η Ελένη Καλλία.

Ανταπόκριση για το RunningNews.gr: Κώστας Παλάντζας

Άλμπουμ με φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ
και εδώ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφος αγώνας. Τόσο όσο αφορά τη διοργάνωση, οσο και για το τοπίο που γνώριζα για πρώτη φορά, μια και λόγω τραυματισμού είχα ακυρώσει τη συμμετοχή στον χειμερινό αγώνα.
    Μπράβο στην οργανωτική επιτροπή και σε όσους πίστεψαν στον όμορφο αυτό τόπο και την δρομική παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή